Ons team

Maurice Krings
"Law is about ideals, not just deals"
Maurice Krings behaalde in 1978 met grote onderscheiding het diploma van licentiaat in de rechten aan de Université Libre de Bruxelles. Hij leerde de techniek van het cassatieberoep tijdens zijn stage bij stafhouder Lucien Simont en volgde als vrije student de lessen van licentiaat in bedrijfsbeheer aan de Solvay Business School.

Maurice richtte in 2005 het kantoor Krings Law op samen met Martine Eulaerts en heeft in de loop der jaren een expertise verworven op het gebied van het vennootschapsrecht – dat hij bovendien als vak doceert aan advocaat-stagiaires – van het boekhoudrecht, het fiscaal recht en commerciële contracten.

Hij adviseert Belgische en buitenlandse ondernemingen bij het onderhandelen van contracten en het uitwerken, zowel op juridisch als fiscaal vlak van aankopen, verkopen en vereffeningen van bedrijven, de overdracht van een bedrijfstak enz.

Dankzij een gevestigd netwerk van gerenommeerde advocatenkantoren, zowel in België als in het buitenland, beschikt Maurice in al deze domeinen over een internationale uitstraling. Omwille van zijn ervaring wordt hij vaak als spreker op conferenties gevraagd.

Hij heeft eveneens een uitgebreide ervaring in nationale en internationale arbitrage en wordt sinds 1984 regelmatig aangesteld als arbiter bij institutionele arbitrage (CCI, CEPANI, NAI) of ad-hoc arbitrage.

Naast Krings Law is Maurice actief lid van talrijke beroepsorganisaties. Hij stelt zich ten dienste van de gemeenschap door zich in te zetten voor de belangen van de balie en de verdediging van het recht in het algemeen. Van 2008 tot 2011 was hij lid van de raad van de Orde van advocaten bij de balie te Brussel en van 2013 tot 2017 was hij bestuurder van de Frans- en Duitstalige Orde van advocaten (AVOCATS.BE). Maurice Krings werd verkozen tot vice-stafhouder aan de Brusselse balie (toekomstige stafhouder) voor het gerechtelijk jaar 2019-2020. Bovendien is hij ook lid van Advocaten zonder Grenzen (AdZG) en steunt hij al jarenlang hun acties.

Voorkeurmateries:
  • Vennootschapsrecht
  • Burgerrechtelijk en commercieel contractenrecht
  • Fiscaal recht
  • Arbitrage
  • Gerechtelijke geschillen
  • Tuchtrecht
Talen:
  • Frans
  • Nederlands
  • Engels
Wettelijke informatie:
Algemeen: + 32 (0)2 247 03 50
Rechtstreeks: +32 (0)2 247 03 51
Fax: +32(0)2 216 37 95
E-mail: maurice.krings(at)krings-law.be